Dagars returrätt
Trustpilot
Trustpilot: Utmärkta omdömen
(+45) 66130049

Egypten - Roots Red Sea – En dykkerberättelse (del 2)

skapad den under ,

Roots Red Sea – En dykkerberättelse (del 2)

Utgiven den  af

En dykkerdagbok formulerad av resedeltagaren Jette Egtved Hansen.

EGYPTEN. DAG 2.

Så är vi uppe (tidigt) på den andra dagen av vår dykresa med Diving2000. Sååå härligt att dra gardinerna åt sidan och se blå himmel och morgonsol... något vi bara har längtat efter de senaste många månaderna. Jag tycker faktiskt att den allra bästa tiden i campen är tidigt på morgonen. Jag älskar bara att öppna dörren och gå ut i den varma morgonsolen och stå ett ögonblick och njuta av utsikten över campen och poolen och vidare ut över Röda havet.

Utsikten över poolområdet med Röda havet i bakgrunden

Våra hytter, med morgonsolen i ryggen

När jag har tagit in alla dessa intryck, går jag ofta ner till restaurangen och hämtar en kopp morgonkaffe. Sakta men säkert vaknar campen, och här och där dyker de morgonpigga upp från sina hytter.

Efter vår mycket kaloririka frukost (det är nog bra att vi ska vara aktiva resten av dagen så att jag kan bränna de tre pannkakorna med Nutella, som det precis fanns plats för efter toast, frukt och omelett) kan det bara gå för långsamt med att komma ner till stranden och komma igång med dagens DYKNING!

All vår utrustning har redan transporterats ner till stranden och står redo för oss... bara att hoppa i. Vi väljer att göra två dyk på den södra sidan av husrevet före lunch. Solljuset träffar sydrevet på förmiddagen och nordrevet på eftermiddagen... detta utnyttjar vi.

Vi simmar först en sväng ut till "Red dot" – en blodröd mjukkorall, som är vackert placerad på toppen av ett korallblock där det bor ett par underbara clownfiskar. Jag kan hänga och titta på dessa fiskar i timmar (jag måste ta med en extra flaska nästa gång)! De är SÅ söta! De försvarar sitt hem och sina ungar med näbbar och klor – eller i alla fall mun och fenor. De simmar hela vägen fram till vår nässpets för att sedan snabbt vända om och tillbaka till säkerhet mellan korallens skyddande armar... Detta angrepp och reträtt fortsätter tills man flyttar sig. De är territoriella och aggressiva på det mest gulliga och charmiga sättet.

“Red Dot”

Clownfisken i korallens skyddande armar

Runt korallblocket finns ett överflöd av olika liv... Stora och små färgglada fiskar, vackra drakfiskar och på botten ligger blåsfiskar med sina stora runda ögon. Vi möter också ett par av de vackra blåprickiga rockorna under vår tur.

Efter ett par underbara dyk i det ca 25 grader varma vattnet och med en sikt på 25–30 meter är det återigen dags för en sund och läcker lunch på restaurangen vid stranden... Och efter lunch lite yttid på solstolen med en kopp kaffe.

På eftermiddagen går turen mot nordrevet. Här utforskar vi ett par små grottor, där det finns en mångfald av vackra, olika koraller och fiskar. Om man tittar noga kan man ha turen att få syn på mästaren i kamouflage – en stenfisk.

Vi tar också en tur förbi den lilla stenhögen och hälsar på muränan. Det är en ordentlig krabat med ett stort ärr över nosen. Den smakar på min ena kamerablixt, men bestämmer sig snabbt för att den INTE kan ätas. Efter ytterligare två lyckade dyk beger vi oss tillbaka till campen och hoppar i duschen för att skölja bort det mycket salta Röda havet... Och sedan är det dags för avkoppling innan middagen.

Mästaren i kamouflage - Stonefish

Den stora muränan med ärret på nosen

Många samlas i den mysiga receptionen i campen... Här kan man nämligen fånga lite Wi-Fi, om man skulle behöva det. Vi pratar lite om dagens upplevelser... vem har sett vad och var... och byter foton och videor (och kanske en och annan G&T). När klockan slår, serveras middagen till oss och alla beger sig mot restaurangen. Det äts och avkopplingen fortsätter runt bordet... och efter maten på de utomhus sofforna i sällskap med campens hundar och kanske en kopp kaffe (eller en G&T).

En härlig avslutning på en härlig dag.

 

Du kan enkelt läsa hela dagboken genom att använda våra länkar nedan:

Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7