Dagars returrätt
Trustpilot
Trustpilot: Utmärkta omdömen
(+45) 66130049

Egypten - Roots Red Sea – En dykkerberättelse

skapad den under ,

Roots Red Sea – En dykkerberättelse

Utgiven den  av 

En dykkerdagbok skriven av resedeltagare Jette Egtved Hansen.

EGYPTEN. DAG 1.


Vädret är grått, vått och blåsigt när vi (min kära man och jag) packar bilen och kör från Själland mot Jylland, närmare bestämt Århus flygplats. Vi har tagit första steget på vår dykresa till Egypten med Diving2000.

Efter många veckor med regn här hemma ser vi fram emot att se solen igen! Det finns ju nästan garanti för sol och blå himmel i Egypten.

Vi möter de andra resedeltagarna på flygplatsen. Några är nya ansikten och andra är gamla bekanta. Det är en upplyftande och förväntansfull stämning, och samtalet flödar livligt. Självklart måste vi proviantera lite (gin är populärt) innan vi går ombord på planet. Denna gång flyger vi kväll/natt, så de flesta försöker sova lite på planet.

På Hurghada flygplats hämtas vi upp i en liten “buss” (jag är inte så bilkunnig), vår bagage kastas upp på taket och binds fast ordentligt (hoppas vi?). Så är det några timmars körning genom en massa sand till campen. De flesta sover gott hela resan. Vi anländer till Roots Red Sea, som är vår dykarcamp, vid fyratiden på morgonen.

Efter ett varmt välkomnande och glada återseenden (det är vårt tredje besök inom ett år, alla med Diving2000) blir vi snabbt inkvarterade i våra sköna små hyddor. Många är lite trötta efter resan och tar en tupplur – Jag är dock så full av energi och förväntningar att jag inte kan sova. Jag packar upp och gör mig hemmastadd i hyddan... och när solen har gått upp och skiner in genom våra fönster från en klarblå himmel, väcker jag min stackars man och drar honom ut i den sköna solen... Åååh vad jag hade saknat den!

Vi smyger ner till restaurangen och dyker ner i den läckra frukostbuffén. Vi har sett fram emot att kocken gör omeletter med valfritt fyllning och läckra pannkakor till oss till frukost... Åh, det är så gott! Efterhand anländer resten av sällskapet också... De kommer en efter en till frukosten. Efter en stadig frukost och KAFFE beger vi oss alla över till dykarcentret i campen för att registrera vår utrustning. De som inte har utrustning själva hyr det nödvändiga. Det finns allt man kan behöva i campen.

Dags att dyka..!

Äntligen är det dags för det som allt handlar om... DYKNING! Vi går den korta vägen över vägen och ner till stranden. Här står en hel skara av trevliga människor redo att hjälpa och serva oss. Som kvinna (och blondin...) behöver man bara se lite vilsen ut – och genast står det en stark egyptier där och hjälper – I love it!

Vi kommer i våra utrustningar och nästan springer (det skulle vi åtminstone vilja) ner till vattnet. Vi doppar huvudet...

Åååh... det är underbart att vara tillbaka i detta paradis igen! Skönheten och mångfalden är lika överväldigande varje gång! Efter det första (av många) dyk äter vi en härlig lunch på restaurangen vid stranden. Maten smakar bara SÅ bra efter ett dopp under ytan! Vi gör en dygd av nödvändigheten och njuter av vår yttid på en solsäng med en kopp kaffe... Det är precis vad man behöver.

Denna första dag i campen har vi kommit igång lite sent, eftersom vi anlände tidigt samma morgon. Hela programmet är lite förskjutet jämfört med vanligt, så vi hinner “bara” med två dyk denna dag.

Ett dyk till efter den sena lunchen på stranden...

Här hälsar vi på en stor muräna som har slagit sig ner i en stenhop, de charmiga clownfiskarna, de vackra och eleganta blåprickiga rockorna och många, många andra skönheter.

Efter ett välbehövligt bad och lite avkoppling och utbyte av upplevelser med resten av vår resesällskap serveras det middag i restaurangen i campen. Vilken aptit man får av att dyka! Alla är hungriga och TRÖTTA! Vi (och det gör nog de flesta...) väljer att gå och lägga oss tidigt – Det gäller ju att vara pigg till morgondagen!

Ytterligare en dag väntar med solsken, trevligt sällskap, avkoppling, god mat, sand mellan tårna och inte minst FANTASTISK DYKNING!

 

Du kan enkelt läsa hela dagboken genom att använda våra länkar nedan:

Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7