Dagars returrätt
Fremragende
Tlf. (+45) 66130049

Hvad er forskellen på dykning og snorkling?

Skillnaden mellan dykning och snorkling är främst utrustade , men också vad du får ut av upplevelsen . Man kan säga att dykning är en slags utökad snorkling eftersom det tillåter en att vara under vattnet längre och gå djupare utan att stiga till ytan och andas . Men det ÄR två olika typer av upplevelser . Vid dykning kräver utbildning eller en dykkurs , dykutrustning och en hel del kunskap om säkerhet och miljö . På detta sätt är det lite lättare att snorkla utrustning är lättare att hantera , och det kräver inte så mycket kunskap , måste dock fortfarande ha kontroll över sin egen säkerhet och vad man ska göra i nödsituationer .

 
När du snorkla , simma runt i ytan och se på livet och naturen under. Man håller andan vid dykning ner och därför snabbt tillbaka till ytan ( beroende på hur länge du kan hålla andan , förstås ) . Du får samma skäl , inte särskilt djupt , om du inte är solbränd fridykning . När snorklar kan gå på så länge du vill och hålla sig varm . Det är en av fördelarna i samband med dykning , där du har begränsad tid beroende på hur mycket luft du har kvar i sin flaska . Det är ofta snabbare för kallt vid dykning eftersom temperaturen är vanligen något lägre längre ner och inte rör sig lika mycket som när du snorklar .
 
Vid dykning , simma för att komma ner till något förutbestämt djup med sin dykutrustning på . Här kan du ligga och njuta av naturen omkring dem utan att behöva oroa sig för att komma upp till ytan snabbt . Det finns mycket mer tyst än dykning . Det är lätt i vattnet och har en helt annan uppfattning . Det är bra dykning är att du kan få se mycket , mycket mer när du kan få djupare . Så öppna upp en värld av nya möjligheter , ett exempel . dyka på reven och vrak som du inte kunde nå med snorkel utrustning . Dykning ger en bättre helhetsupplevelse där du inte kommer att avbrytas av resor upp och ner från ytan .